فتاة ترسم منازل صعيدية بـ”الصلصال”

نشأت في بيت صعيدى أصيل، محافظ على التقاليد والعادات الصعيدية، وخلال تجولها مع صديقاتها بشوارع وحارات بلدها الأقصر، كانت تنجذب دائماً للبيوت القديمة الصغيرة وتدقق في تفاصيلها الفنية، حتى أرادت أن تعبر عن حبها لهذه البيوت من خلال تصميم مجسمات من الصلصال لتنقل ما تراه بصورة مصغرة.

وتحدثت سارة زهران، خريجة المعهد الفنى الصحى، وتعمل بمجال الأشعة التشخيصية،  عن تصميمها لمجسمات عن التراث الصعيدى، حيث قالت:”علمت نفسى فن تصميم المجسمات، واستخدمته في التعبير عن جمال التراث الصعيدى القديم، زى البلاص والزير اللى كان موجود في بيوت الصعيد، وغيرها من الحاجات المعبرة عن التراث، وكنت حريصة إنى أصمم قطع الأثاث دى من الصلصال، لأنى شايفة إن الإنسان اللى بيحافظ على تراثه مش ممكن يفقد هويته “.

وعن سبب اختيار سارة لتصميم مجسمات التراث الصعيدى، قالت :”اخترت أصمم بيوت الصعيد، بسبب تعلقى بالبيوت القديمة اللى موجودة لحد دلوقتى في بلدنا، وأتمنى إن لا تتغير أو تزال، وحبيت أعبر عن حبى ليها بتصميمها”.

 

After Content Post
You might also like